Home

bach_complete

KOME SU NAMJENJENE BAHOVE KAPI
Bahove cvjetne kapi namjenjene su ljudima svih generacija koji se suočavaju sa raznim teškoćama u svom svakodnevnom životu. Koliko god različito doživljavali te teškoće, broj i vrsta problema od kojih patimo su oduvjek i u suštini isti. Djetinjstvo i odrastanje, školovanje, porodični i partnerski odnosi, roditeljstvo, odnosi sa drugim ljudima, stres na poslu, starenje.. su situacije u kojima kapi mogu da nam pruže podršku. Upotrebljavaju se u situacijama akutnog stresa, kao i u situacijama trajnijih neraspoloženja i nezadovoljstava. Pored eliminisanja negativnih stanja, Bahove cvjetne kapi možemo koristiti i za razvoj naših potencijala, tj. za rast i razvoj sopstvene ličnosti kako bismo život učinili srećnijim i ispunjenijim.
Bahove kapi nam pomažu da eliminisemo negativna emotivna i mentalna stanja (stah, bijes, nesigurnost, usamljenost, sumnju, posesivnost..) koja narušavaju našu ravnotežu. Svi preparati postupno, „sloj po sloj“ (naši problemi se vremenom gomilaju i rastu)i neagresivno uspostavljaju prirodno stanje zdravlja i omogućuju da se konstruktivno nosimo sa svakodnevnicom. Mogu se koristiti preventivno, terapijski ili u procesu rehabilitacije.

dr bach

DR EDVARD BAH
„Bolest je isključivo korektivne prirode; nije pokoriva, ni okrutna, već je sredstvo kojim nam naše duše ukazuju na greške koje pravimo, kako bismo bili spriječeni da nastavimo sa time i sebi nanesemo još veću štetu.”
Dr E. Bach
Dr Edvard Bah, ljekar i homeopta, rodjen je u okolini Birmingema UK. I sam je bio suočen sa teškom dijagnozom karcinoma, a hirurzi su mu davali samo tri mjeseca života. Međutim, zahvaljujući neverovatnoj energiji, vrlo brzo je smogao snage da nastavi sa radom i , pun entuzijazma, bavio se eksperimentima i proučavanjima. Osjećao se bolje, a njegova bolest je nazadovala. Kroz sopstveno iskustvo je shvatio da su za zdravlje jako bitni ushićenost, radost, sreća, raspoloženje.
Shvatio je da priroda nudi ono što čovjeku treba. Priroda uvijek ima rješenje za naš opstanak i postojanje. Napušta svoju praksu i posvećuje se potrazi za jednostavnijim i prirodnijim načinom liječenja „koji ne zahtjeva da se išta uništava ili mijenja“ . Potrazi za biljkama i to onima koje su samonikle u prirodnom staništu i koje nijesu otrovne za čoveka. Znao je da biljke, kao vrlo stara bića na planeti, imaju iskustva sa preživljavanjem, adaptacijom i življenjem u okruženju. Da su one te koje potpuno prirodnim putem doprinose da se ličnost uravnoteži, a emocionalni i mentalni konflikti odstrane.
Tako nastaje njegov jednostavni sistem sastavljen od 38 cvijetnih preparata koji pokrivaju sva negativna stanja uma i jednog složenog preparata za urgentne situacije – Bahove cvijetne kapi.
Više od 80 godina Bahove cvjetne kapi pomažu ljudima širom svijeta.